loading...

Խուրմայի օգտակար հատկությունները



Դիտումներ ` 1387
Խուրմայի օգտակար հատկությունները

Իզուր չէ, որ շատ ժողովուրդների մոտ խուրման համարվում է սուրբ ուտելիք: Դրանց փոքր քանակը ոչ միայն կշտացնում է, այլ նաև օրգանիզմին պարգևում է անհամար քանակի օգուտ:

Օրական ուտելով ընդամենը 3 հատ խուրմա, դուք օրգանիզմին ապահովում եք գրեթե բոլոր պետքական միկրոտարրերով: Շատ բժիշկներ խորհուրդ են տալիս փոխարինել վնասակար կոնֆետները խուրմայով․ դրանք և համեղ են և օգտակար:

Ինչով է օգտակար խուրման

1. Մաքուր անոթներ

Խուրման իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում: Այն ոչ միայն օգնում է սրտի բնականոն աշխատանքին, այլև օժանդակում մաքրել աղտոտված անոթները: Դա իր հերթին կօգնի խուսափել սրտի հիվանդություններից:

2. Առողջ լյարդ

Խուրման օգնում է մաքրել լյարդը տոքսիններից, իջեցնում ցերոզի հավանականությունը, թեթևացնում լյարդի ֆիբրոզի նշանները՝ հիվանդության, որի ժամանակ լյարդի հյուսվածքները փոխվում են կոպիտ փորոքավորի:

3. Լավ տեսողություն

Պարզվում է, որ խուրման ավելի լավ է ազդում տեսողության վրա, քան գազարը, քանի որ այն իր մեջ պարունակում է ավելի մեծ քանակությամբ A վիտամին:

4. Առույգություն

Եթե դուք ցանկանում եք ձեզ զգալ առույգ և լի ուժերով, կերեք խուրմա: Ընդամենը 3 հատիկ խուրման ձեզ  էներգիակպարգևի  ամբողջ օրվա համար:

5. Նյութափոխանակություն

Խուրման հիանալի սնունդ է նյութափոխանակության համար, այն օգտակար է ստամոքսի խանգարումների ժամանակ: Այս մթերքը շատ կարևոր է աղեստամոքսային համակարգի հիվանդությունների և նույնիսկ՝ ստամոքսի քաղցկեղի ժամանակ:

6. Աֆրոդիզիակ

Արաբ կանայք արդեն դարեր շարունակ խուրման օգտագործում են որպես աֆրոդիզիակ: Մանրացնելով խուրման, նրանք ավելացնում են այն տղամարդու սուրճի մեջ: Դրանց մեջ կան շատ ամինաթթուներ, որոնք բարձրացնում են լիբիդոն և մեծացնում սեքսուալ դիմացկունությունը:

7. Գեղեցկության համար

Բարակ մազերի, չոր մաշկի, վաղ կնճիռների, ճաքճքած շրթունքների դեպքում պետք է ուտել խուրմա․ դրանից նույնիսկ դիմակ են պատրաստում:

Ավելի լավ է ընտրել կորիզով, մուգ և կնճռոտ խուրմա: Դրանք պետք է լինեն ամբողջական, փափուկ և անփայլ:


loading...

Փակել