Խնձորի քացախը, որը հաճախ օգտագործում ենք աղցանները համեմելու համար, նաև հարուստ է մի շարք այլ օգտակար հատկանիշներով:
Լավացնում է մարսողությունը- Խնձորի քացախը կարող է օգտագործվել ոչ միայն՝ որպես հակաբիոտիկ, այլև՝ ստամոքսի բակտերիալ ինֆեկցիաների պատճառով առաջացած լուծի կարգավորման միջոց: Այն նաև հանգստացնում է մարսողական համակարգի սպազմերը: Պարզապես 1 ճ/գ քացախն ավելացրեք մեկ բաժակ ջրի մեջ և խմեք:
Ազատվեք մի շարք հիվանդություններից- Խնձորի բնական քացախը հրաշքներ է գործում: Խորհուրդ է տրվում քացախը հավասար չափաքանակով խառնել ջրով, մի քանի վայրկյան բերանը ողողել: Սա կօգնի ազատվել կոկորդի ցավից: Մեկ թեյի գդալ քացախը լուծեք ջրի մեջ. այն մաքրում է սինուսները:
Կառավարում է քաղցը- Քացախը կարող է հագեցածության զգացողություն հաղորդել: Հետազոտություններից մեկի արդյունքում պարզվել է, որ այն մարդիկ, ովքեր քացախով են համեմում ուտելիքները, օրվա ընթացքում ավելի քիչ են ուտում:
Լավացնում է բերանի խոռոչի վիճակը- Քացախը խառնեք ջրով և ողողեք բերանը: Այս խառնուրդը կվերացնի բերանի խոռոչի բակտերիաներն ու բերանի տհաճ հոտը: Բացի այդ, այս պրոցեսը կսպիտակեցնի ատամներն ու կմաքրի ատամնափառը: