loading...

Գիտնականները վատ տապակած հավի մեջ կայնքի համար վտանգ են հայտնաբերել



Դիտումներ ` 555
Գիտնականները վատ տապակած հավի մեջ կայնքի համար վտանգ են հայտնաբերել

Գիտնականները վատ տապակած հավի մեջ կայնքի համար վտանգ են հայտնաբերել
 
Վատ տապակած հավի օգտագործումը կարող է հանգել Գիյեն–Բարրեի համախտանիշի առաջացման, որը համարվում է ամենածանր նյարդաբանական հիվանդություններից մեկն է, որի հետեւանքը սուր նյարդա–մկանային կաթվածն է։
 
Картинки по запросу տապակած հավ
 
Միչիգանի համալսարանի գիտնականները ավելի վաղ հայտարարել էին, որ վատ մշակած մթերքները, այսինքն՝ որոնք պատրաստվել են համ տալու կամ օգտագործման ժամկետը երկարաձգելու նպատակով դրանք աղ դնելու, պահածոյացնելու, ապխտելու եւ այլ միջոցներով, շատ վատ հետեւանքներ կարող են ունենալ։
 
Картинки по запросу տապակած հավ
 
Պարզվում է՝ օրական ընդամենը 50 գ վերամշակած մսից պատրաստած ուտեստը, օրինակ՝ նրբերշիկը, 18 տոկոսով մեծացնում է հաստ աղու քաղցկեղի ռիսկը։

loading...

Փակել