Սոդան օգտագործվում է ոչ միայն խոհանոցում, այլև մի շարք առողջական խնդիրներ կանխարգելելու և բուժելու նպատակով:
Հնագույն հնարքներ՝ սոդան ճիշտ օգտագործելու համար.
Մասնագետները պնդում են, որ օրգանիզմում թթվային բալանսը կարգավորելու համար սոդան լավագույն միջոցն է: ¼ – ½ թ/գ սոդան խառնեք 2 ճ/գ թարմ կիտրոնի հյութով, սպասեք, մինչև սոդան հանգչի, ապա ավելացրեք 230 մլ ջուր և խմեք խառնուրդը:
Այս բաղադրիչը համարվում է նաև քաղցկեղի դեմ պայքարի հզոր զենք: Հայտնի բժիշկ Մարկ Սիմոնիչին պնդում է, որ շաքարախտի, սնկային ինֆեկցիաների և քաղցկեղի նման հիվանդությունները կարելի է կանխարգելել և բուժել սոդայի միջոցով:
Ցուցումներ