Փոքր կտորներով սննդի և փոքր կումերով ըմպելիքի ընդունումը, ինչպես նաև որոշ ժամանակով այն բերանում պահելն օգնում է ավելի քիչ ուտել՝ դրանով իսկ նվազեցնելով ստացած կալորիաների քանակը, հաղորդում են Վագենինգենի համալսարանի ուսումնասիրողները:
Ուտելու արագ տեմպը հաճախ մեծացնում է կերածի ծավալը, որի պատճառով էլ մասնագետները խորհուրդ են տալիս փոքր կտորներով և կումերով ուտել և խմել, իսկ սնունդը բերանում ավելի երկար պահել:
Երբ մենք սնունդը բերանում ավելի երկար ենք պահում, ապա դրա համն ավելի երկար է պահպանվում, որն էլ արագ հագեցնում և ձանձրացնում է: