Սխտորը հրաշալի մթերք է, որն ունի մի շարք օգտակար հատկանիշներ: Այն ունի հակաբորբոքային հատկանիշներ, բուժում է մի շարք հիվանդություններ, ինչպես՝ մրսածությունը, աթերոսկլերոզն ու երիկամների հիվանդությունները, ամրացնում է մազանոթներն ու համարվում է հրաշալի ադապտոգեն:
Գիտնականները պնդում են, որ այս մթերքը դրական է ազդում սրտանոթային համակարգի վրա: Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սխտորն օգնում է հանել արյունատար անոթների լարվածությունը:
Չինական բժշկության մեջ սխտորն օգտագործվում է օրգանիզմի ամբողջական վերականգնման համար: Դրա համար չինացիներն ամեն առավոտ մի փոքր կտոր սխտորը կտրում և դնում են լեզվի տակ, թողնում են 30 րոպե:
Այս պրոցեդուրայի ժամանակ սխտորի օգտակար հատկանիշներով հարստացած թուքը լցվում է արյուն, մաքրում է անոթներն ու լիմֆո հանգույցները: Սխտորը նաև ամրացնում է լնդերը:
Պրոցեդուրայից հետո սխտորը պետք է մի կողմ նետել և մաքրել ատամները՝ տհաճ համից ազատվելու համար: Եթե ատամի մածուկը չի օգնել, ապա փորձեք ծամել սուրճի մեկ հատիկ կամ մաղադանոսի մեկ ճյուղ:
Ինչո՞վ է օգտակար սխտորը՝ լեզվի տակ
Եթե դժվարանում եք սխտորի մեկ ամբողջական պճեղը դնել լեզվի տակ, սկսեք փոքր կտորներից՝ աստիճանաբար ավելացնելով չափաքանակը: Լորձաթաղանթի համար սա առավել կարևոր է: