1. Մրգերը հիմնական սնունդի հետ համադրելը կամ դրանից անմիջապես հետո ուտելը։ Մրգերն արագ են մշակվում օրգանիզմում և հասնում աղիներ։ Բայց երբ դրանք միանում են հատիկավորների, մսի կամ ապուրների հետ, դրանք նյութափոխակության համակարգում ավելի երկար են մնում։ Դա վնասում է աղիների պատերը և կարող է մի շարք խնդիրների հանգեցնել։
2. Կենդանական սպիտակուց և օսլա։ Կենդանական սպիտակուցն ու ածխաջրերը, որոնք միաժամանակ են օգտագործվում, ոչ մի կերպ չեն կարողանում համատեղվել։ Արդյունքում՝ կարող է առաջանալ անհարմարության զգացողություն և գազեր աղիներում։
3. Ցիտրուսային մրգեր և դեղամիջոցներ հազի դեմ։ Հազի դեմ դեղամիջոցներ ընդունելու դեպքում պետք է հրաժարվել ցիտրուսային մրգերի օգտագործումից։ Դրանք մեծացնում են կողմնակի ազդեցության առաջացման հավանականությունը։
4. Տոմատ և կարտոֆիլ։ Տոմատն ածխաջրերի հետ համադրելու դեպքում կարող է որոշ անցանկալի հետևանքներ առաջացնել։ Այս դեպքում մեծանում է մթերքի նորմալ չմշակվելու հավանականությունը, և որովայնում ծանրության զգացողություն է առաջանում։
5. Մրգեր և յոգուրտ։ Մրգերի և կաթնամթերքի համադրությունը կարող է վատ հետևանքների պատճառ դառնալ։ Այսպիսի սնունդը ծանրաբեռնում է նյութափոխանակության համակարգը և ալերգիայի նշանների առաջացման պատճառ դառնում։ Եթե որոշել եք համադրել միանգամից մի քանի միրգ, ապա նախանշաններն ավելի արագ և ինտենսիվ կերպով կարող են ի հայտ գալ։ Ավելի լավ է ընտրել բնական յուգուրտ։
6. Հացահատիկային բույսեր և կաթ։ Սրանք անհամատեղելի են։ Սրանք պարունակում են էլեմենտներ, որոնք համադրության դեպքում դառնում են մարմնի լարվածության պատճառ և առաջացնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարձրացում։ Այսպիսի նախաճաշը հանգեցնում է նրան, որ ամբողջ օրվա ընթացքում որևէ «վնասակար» բան ուտելու ցանկություն է առաջանում։
7. Գինի և պուդինգ։ Այս համադրությունը դժվարությամբ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից։ Արդյունքում՝ կարող եք շատ արագ քաշ հավաքել։ Ավելի լավ է գինին բանջարեղենի հետ համադրել։
8. Բուրգեր և կարտոֆիլ ֆրի։ Այս երկուսը համադրելու պարագայում կարող են առաջացնել բորբոքում և արագացնել ծերացման գործընթացը։ Օգտագործելիս միշտ մտածեք՝ արդյոք մեծ չէ՞ այն գինը, որ վճարում եք կարճ հաճույքի համար։
9. Թխվածք և մրգային հյութ։ Այսպիսի նախաճաշը, նախ՝ մեծ քանակով բակտերիաներ է պարունակում։ Այն հանգեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի զգալի բարձրացման։ Երկրորդ՝ այսպիսի նախաճաշը կարող է հանգեցնել էներգիայի կորստի։