1. Քաղցրավենիք
Մեծ քանակությամբ քաղցր պարունակող մթերքներն արագացնում են գլյուկոզայի իրացման գործընթացը, որի ժամանակ շաքարի ավելցուկային մոլեկուլները միանում են սպիտակուցներին՝ առաջացնելով վերջնական արտադրանք, որը վնասում է մաշկի կոլագենները:
Քաղցավենիքը վնասակար է նաև ատամների համար: Նույնիսկ մեկ կտոր տորթ ուտելուց հետո անմիջապես բերանը պետք է ողողել ջրով:
2. Ալկոհոլ
Առաջացնում է ջրազրկում, ինչը շատ վտանգավոր է մաշկի համար։ Ալկոհոլը ավելացնում է տոքսինների քանակը և արագացնում ծերացման գործընթացը:
3. Սպիտակգինի
Հատկապես վտանգավոր է ատամների համար, քանի որ ունի թթվայնություն, որը վնասում է ատամի էմալը։ Փորձագետները խորհուրդ են տալիս սպիտակ գինի խմելուց հետո անմիջապես լվանալ ատամները։