Նիկոտինի վատ ազդեցությունից տառապում են ոչ միայն հենց ծխողները: Այդ պատճառով էլ բոլորին է խորհուրդ տրվում ուշադրություն դարձնել այս մթերքների վրա:
1. Գրեյֆրուտ
Այս ցիտրուսը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք արդյունավետորեն լավացնում են թոքերի ֆունկցիան: Ինչպես նաև գրեյպֆրուտի մեջ պարունակվող նյութերն ունակ են դիմակայել մալիգնիզացիային (նորմայից՝ կործանիչ շեղումներ): Այդ պատճառով էլ ծխողներն՝ հատկապես նրանց, ում մոտ մեծ է քաղցկեղ առաջանալու վտանգը, խորհուրդ է տրվում օգտագործել այս դառնա-թթու մթերքը:
2. Սխտոր
Սխտորն այնպես արդյունավետ է ազդում օրգանիզմի վրա, այնքան օգտակար հատկություններ ունի, որ այն անհրաժեշտ է մտցնել սննդակարգի մեջ բացառապես բոլորին:
3. Կաճապղպեղ
Կոճապղպեղն ունի հակաբակտերիալ և հակավիրուսային հատկություն, լայնացնում է անոթները, նպաստում է խորխի դուրս բերմանը և բրոնխիալ կանալների նորացմանը:
4. Գազար
Գազարը հարուստ է A, C, E, K վիտամիններով և B խմբի վիտամիններով: Նիկոտինի ազդեցությունը չեզոքացնելու համար կերեք գազարը հում վիճակում, աղցաններ պատրաստեք… Գազարի հյութը առողջության մի ամբողջ ամբար է: