1. Կարտոֆիլ և ոսպ
Միջոցը թևատակերը կփափկեցնի, կսպիտակեցնի:
Անհրաժեշտ է՝
Պատրաստումը՝
Ոսպը թրջեք, թողեք գիշերը մնա:
Հաջորդ օրը դրանից մածուկ պատրաստեք:
Կարտոֆիլը լցրեք կտորի մեջ: Ձեռքերը սեղմեք:
Կիտրոնի հյութ, կարտոֆիլի ջուրը և մեղրը ավելացրեք ոսպի մածուկին, ամենը խառնեք:
Քսեք անհրաժեշտ հատվածին և թողեք չորանա 15-20 րոպե:
Լրիվ չորանալուց հետո լվացեք սառը ջրով:
Կրկնեք շաբաթական մեկ անգամ:
2. Բանան և վարսակ
Անհրաժեշտ է՝
Պատրաստումը՝
Բանանը մանրացրեք
Ավելացրեք վարսակը, որ մածուկ ստացվի:
Շրջանաձև շարժումներով քեսեք այդ հատվածին:
Արեք 10-15 րոպե:
Վերջում լվացեք տաք ջրով:
Կրկնեք շաբաթական 3 անգամ:
3. Սոդա և շաքարավազ
Սոդան ազդում է որպես սպիտակեցնող նյութ և սկրաբ, մաշկը թեփազատում է:
Պատրաստումը՝
4. Ձիթապտղի յուղ և շաքարավազ
Կսպիտակեցնի և կխոնավեցնի թևատակերը:
Պատրաստումը՝