Պանիրը երկար եւ թարմ պահելու համար գոյւթնուն ունեն «կանոններ», որոնց խախտման դեպքում այն շատ շուտ չորանում եւ կորցնում է իր ախորժելի տեսքը։ Իսկ ինչպես է պետք պահել պանրի համային հատկանիշները։
1. Պանիրը պետք է պահել ամբողջական. պետք չէ մանր կտորներով կամ շերտերով կտրատել։
2. Մինչ պահելը, պանիրը դրեք մաքուր թղթի կամ կտորի մեջ։
3. Պանիրը հեռու դրեք մյուս ուտեստներից՝ հատկապես ուժեղ հոտ ունեցող մթերքից
4. Պանիրը պետք է պահել 10-15 աստիճանի պայմաններում։
Սառնարանում ավելի երկար պահպանվող են պանրի ռուսական եւ հոլանդական տեսակները։ Շատ փափուկ պանիրները խորհուրդ չի տրվում պահել 1-2 օրից ավելի։