Հավանաբար լսել եք, որ օրական մեկ խնձորը մոռացնել է տալիս բժիշկների մասին: Իրականում խնձորի բնական քացախի և մեղրի համադրությունը շատ հիվանդությունների և առողջական խնդիրների բուժման բանալին է: Խնձորի քացախը ժողովրդական բժշկության մեջ օգտագործվում է մարսողական խնդիրների, ավելորդ քաշի և հոդացավերի դեպքում: Մեղրն ունի հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտ հատկանիշներ, որոնք օգնում են մի շարք հիվանդությունների դեպքում: Մեղրը նաև օգնում է կոկորդի ցավերի դեպքում:
Այս երկու բաղադրիչների խառնուրդը մի շարք օգտակար տարրեր է պարունակում, որոնք պայքարում են ինֆեկցիաների, բորբոքումների և մի շարք հիվանդությունների դեմ: Այս խառնուրդի կանոնավոր օգտագործումը հետևյալ ազդեցությունը կունենա ամբողջ օրգանիզմի վրա.
Հիվանդ ժամանակ մեր օրգանիզմի թթվայնության մակարդակը բարձր է: Իսկ երբ ժամանակակից աշխարհի սնունդը՝ արագ սնունդը, վերամշակված ուտելիքները, ներթափանցում է մեր օրգանիզմ, թթվայնությունն էլ ավելի է բարձրանում: Խնձորի քացախի և մեղրի համադրությունն օգնում է կարգավորել օրգանիզմում թթվային և ալկալային բալանսը:
Շատ կարևոր է բնական մեղրի և խնձորի քացախի օգտագործումը: Սովորական քացախը միևնույն ազդեցությունը չի ունենա՝ ինչ խնձորինը:
Մեղրի և խնձորի բնական քացախի համադրությունը պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ է
Այս խառնուրդը պետք է խմել առավոտյան՝ ուտելուց 20-30 րոպե առաջ:
Քանի որ խնձորի քացախի մեծ քանակության օգտագործման դեպքում օրգանիզմում նվազում է կալիումի մակարդակը, և, բացի այդ, խնձորի քացախը չի կարելի օգտագործել որոշակի դեղամիջոցների հետ, խորհուրդ ենք տալիս խառնուրդն օգտագործելուց առաջ խորհրդակցել բժշկի հետ: