Աղիների մաքրման այս մեթոդը մեզ է հասել հին հույներից:
Չմարսված կերակուրները կուտակվում են աղիներում, որի արդյունքում էլ ի հայտ են գալիս տոքսիններն ու թույները: Այս տոքսինները հանգեցնում են գլխացավերի, հոգնածության և ավելորդ քաշի:
Եթե որոշել եք բանջարեղեն օգտագործել՝ աղիները մաքրելու համար, ապա պետք է ընտրել այնպիսիք, որոնք մանրաթելեր են պարունակում և հարուստ են սննդարար տարրերով: Xohanoc.am կայքը ներկայացնում է բաղադրատոմս, որը մաքրում է աղիները տոքսիններից, սնուցում է օրգանիզմը մանրաթելերով և պրոտեիններով: Այս բաղադրատոմսի բաղադրիչները հարուստ են վիտամիններով և մանրաթելերով, որոնք մաքրում են օրգանիզմը տոքսիններից:
Բաղադրատոմսի ամենակարևոր միրգը խնձորն է, որը հարուստ է մանրաթելերով, որոնք նվազեցնում են քաղցը:
Կտավատի սերմերը լավագույնս մաքրում են աղիները, քանի որ հարուստ են մանրաթելերով: Դրանք խթանում են ուտելիքների յուրացման գործընթացը: Լավացնում են մարսողությունն ու նվազեցնում են աղիքային քաղցկեղի ռիսկը: Կտավատի սերմերը պաշտպանում են սիրտը, քանի որ հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով:
Չիայի սերմերը հարուստ են մանրաթելերով, որոնք լավացնում են մարսողությունը: Չիայի սերմերը, նույնպես, հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով: Չիայի սերմերն օրգանիզմը յուրացնում է հեշտությամբ:
Բաղդրություն
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները լցրեք բլենդերի մեջ և հարեք, բացառությամբ՝ չիայի սերմերի: Ապա ստացված խառնուրդը լցրեք բաժակի մեջ: Հետո ավելացրեք չիայի սերմեր և խառնեք այնքան, մինչև սերմերը փքվեն (մոտավորապես 5 րոպե), և վայելեք ըմպելիքը:
Երբ մանրաթելերով հարուստ մթերքներ եք օգտագործում, պետք է մեծ քանակությամբ ջուր խմել: