Հաճախ չափից շատ ուտելուց հետո ենք միայն հասկանում, թե որքան ենք ծանրաբեռնել ստամոքսը: Իսկ ինչպե՞ս բեռնաթափել ստամոքսն ու ազատվել ծանրության զգացողությունից:
Երբ զգում եք, որ մարսողական համակարգի վիճակը վատացել է, և այլևս չեք կարողանում մարսել ուտելիքներն այնպես, ինչպես նախկինում, ապա ժամանակն է վերականգնել այս անչափ կարևոր համակարգի աշխատանքը:
Մարսողական համակարգը վերականգնել կօգնեն՝
1. Բանանը- Բանանը դյուրամարս միրգ է, որը չի ծանրաբեռնի ստամոքսն ու կլավացնի ստամոքսի աշխատանքը: Կալիումի և ներծծվող բջջանյութի մեծ քանակության շնորհիվ՝ բանանը կարգավորում է մարսողական համակարգի ֆունկցիան:
2. Նարնջի հյութ- Քանի որ հաճախ ստամոքսի խանգարումներն ի հայտ են գալիս անհրաժեշտ թթուների բացակայության արդյունքում, ապա բնական թթուները, որոնք առկա են նարնջի բաղադրության մեջ, ստամոքսի բուժման հրաշալի միջոց կարող են հանդիսանալ: Եթե որոշել եք բուժել ստամոքսը նարնջի հյութի միջոցով, ապա այն պետք է խմել ուտելուց առաջ և չխառնել ածխաջրերի հետ, սա կարող է հանգեցնել գազերի առաջացման:
3. Համեմունքներ- Չնայած ստամոքսի խանգարման դեպքում այնքան էլ հաճելի չեն համեմունքների հոտերը, այնուամենայնիվ, կծու համեմունքները կարող են օգնել: Օրինակ, քիմիոն օգտագործեք, այն խթանում է լեղիի արտազատումը, որն էլ իր հերթին՝ ակտիվացնում է մարսողությունը:
4. Բրինձ- Բրինձը ստամոքսի համար թեթև կերակուր է, բացի այդ՝ այն քիչ բջջանյութ է պարունակում, ինչի շնորհիվ էլ բրինձը դյուրամարս է:
5. Տնական քացախ- Քացախը լավացնում է մարսողությունն ու հանգստացնում է ստամոքսի ծակոցները: Մեկ բաժակ ջրի մեջ խառնեք 1 ճաշի գդալ քացախ և 1 ճաշի գդալ մեղր ու խմեք խառնուրդը: Սա կվերականգնի ստամոքսի նորմալ ֆունկցիան:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը
Ծանուցում. Սիրելի ընթերցող, մի մոռացիր, որ յուրաքանչյուր օրգանիզմ յուրովի կարող արձագանքել այս կամ այն դեղամիջոցին: Ինչը օգտակար է մեկին, կարող է հակացուցված լինել մյուսին: Այդ պատճառով մինչ դրանք գործածելը, ճիշտ կլինի խորհրդակցել բժշկի հետ:
Աղբյուրը ՝ https://168.am/2016/07/09/659704.html