loading...

Խոզի խորովածի մարինադներ բաղադրատոմս



Դիտումներ ` 9233
Խոզի խորովածի մարինադներ  բաղադրատոմս

Խորովածն ավանդական հայկական ուտեստ է: Այն սիրում են և երեխաները, և մեծերը, իսկ արտերկրյա հյուրերը պարզապես պաշտում են այն: Որպեսզի խորովածն ավելի համեղ լինի, այն պետք է մարինացվի: Ահա խոզի խորովածի մարինադի մի քանի տարբերակ:

 

 

Խոզի խորոված նռան սոուսով

 

Սոխ- 500գր

Խոզի միս- 1կգ

Նռան հյութ- 300մլ

Լոլիկ- 2 հատ

Կոնյակ- 1ճ գդալ

Աղ- 2ճ գդալ

Սև բիբար

 

 

1.      Խոզի միսը լավ լվանալ, կտրատել, ամեն կտորին աղ ու բիբար քսել: Կտորները լցնել խորը տարայի մեջ: Սոխն օղակներով կտրատել և լցնել մսի վրա:

 

2.      Մսի վրա լցնել նռան հյութն ու կոնյակը, ավելացնել այնքան ջուր, որ միսը ծածկի: Խառնել տարայի պարունակությունը, դնել սառնարան և սառեցնել 3 ժամ:

 

3.      Բոլոր լոլիկները չորս մասի բաժանել: Շամփուրին հագցնել լոլիկի կտորը, միսը, սոխը: Շարքի վերջում պետք է լոլիկ լինի, այդ դեպքում միսն ավելի հյութալի կստացվի:

 

4.      Միսը խորովել:

 

 

Խոզի խորոված քացախի սոուսով



Սոխ- 1կգ

Ջուր- 1.5լ

Խոզի միս- 2կգ

Քացախ- 3ճ գդալ

Աղ- 2ճ գդալ

Շաքարավազ- 2ճ գդալ

 
 
Реклама 09

Սև բիբար

 

1.      Միսը կտրատել, սոխն օղակների բաժանել: Խորը տարայի մեջ շերտերով դասավորել միսն ու սոխը, ամեն շերտի վրա սև բիբար ավելացնել:

 

2.      Մարինադի համար խառնել քացախը, ջուրը,  շաքարավազն ու աղը: Լցնել մսի վրա և սառեցնել ամբողջ գիշեր:

 

3.      Շամփուրին շերտերով հագցնել միսն ու սոխը, խորովել:

 

4.      Մատուցելուց առաջ մսի վրա մի փոքր գինի լցնել:

 

 

Խոզի խորոված սոխի սոուսով

Խոզի միս- 1կգ

Սոխ- 1կգ

Արևածաղկի ձեթ -100մլ

Կարմիր բիբար

Սև բիբար

Ռեհան

Ճաման

 

1.      Միսը կտրատել փոքր խորանարդներով:

 

2.      Սոխը քերել քերիչով և քամել հյութը: Շատ կարևոր է, որ սոխը չընկնի հյութի մեջ:

 

3.      Ստացված հյութի մեջ լցնել միսն ու պահել 4 ժամ:

 

4.      Քամել միսը, որպեսզի հյութը դուրս գա: Ավելացնել արևածաղկի ձեթն ու համեմունքները:

 

5.      5-10 րոպե «հունցել» միսը, որպեսզի համեմունքները ներծծվեն:

 

6.      Խորովելուց 5-10 րոպե առաջ աղ ավելացնել:

 

7.      Միսը խորովել:

 

loading...

Փակել