Խոզի մսի խորոված
Բաղադրամասեր 200 գ խոզի մսին՝ 100 գ թթու դրած մրգեր (տանձ,խաղող),
25 գ գլուխ սոխ, 30 գ պրաս,
50 գ նռան հյութ, աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը Մեջքամիսը և ազդրի փափուկ միսը կտրտել, վրան ցանել աղ, պղպեղ, շարել շամփուրին և խորովել թեժ կրակով( աոանց րոցի), պարբերարար շրջելով, որպեսզի միսր հավասարաչափ խորովվի։ Մատուցել ափսեում, կողքից դնել թթու դրած պտուղներ, պրաս (սավզի) մանր կտրտած գլուխ սոխ։ Աոանձին մատուցել նռան հյութ։
Աղբյուրը ` © xohanoc.am https://xohanoc.am/post/xozi-msi-xorovac