loading...

Տորթ ՙՙ Արջուկ ՚՚



Դիտումներ ` 4298
Տորթ ՙՙ Արջուկ ՚՚

  • 2 ճաշի գդալ մեղր,

  • 2 հատ հավի ձու,

  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

  • 1 բաժակ շաքարավազ,

  • 425 գ սերուցքային կարագ,

  • 3,5 բաժակ ցորենի ալյուր,

  • 1,5 բանկա խտացրած կաթ,

  • հունական ընկույզը՝ ըստ ցանկությամբ,

  • Պատրաստման եղանակը Ջրի մեջ հալեցնել 125 գրամ սերուցքային կարագը, ավելացնել շաքարավազ, մեղր, խառնել և տաքացնել, անընդհատ խառնել։ Պետք է, որ զանգվածը դառնա միատարր։ Ավելացնել փխրեցուցիչը և խառնել այնքան, քանի դեր զանգվածը չի սպիտակացել։ Ավելացնել ձու և լավ խառնել։ Ավելացնել ալյուր և խառնել, որպեսզի ստացվի փափուկ խմոր։ Բաժանել 6-8 մասի և գրտնակել շերտերը։ Թխել 170-180 աստիճանում, 5-10 րոպե։ Կրեմի համար 300 գրամ տաքացրած սերուցքային կարագը հարել մինչը փարթամ զանգված ստանալը։ Շարունակել հարելը և դանդաղ ավելացնել եփած խտացրած կաթ և շարունակել հարել, մինչև փարթամ զանգված ստանալը։ Ստածված շերտերը դնել իրար վրա և հավասար կտրատել, հավասար կողմեր ստանալու համար։ Ամեն մի շերտը քսել կրեմով և դնել իրար վրա, վերևի շերտը նույպես պատել կրեմով։ Զարդարել մանրեցված ընկույզով։

    Источник:՝ https://xohanoc.am/hy/post/hamex-tort-mexrov
     


loading...

Փակել