Բաղադրիչներ
- 1 մեծ սմբուկ (կամ երկու փոքր)
- 2 թարմ հավի ձու
- ալյուր
- աղ՝ ըստ ճաշակի
- արևածաղկի ձեթ
Պատրաստման եղանակ
Սբուկը լվանալ, մաքրել, երկայնքով կտրել բարակ շերտերի,
Վրան աղ լցնել և թողնել 10 րոպե,
Ձուն կոտրել, վրան աղ լցնել՝ ըստ ճաշակի, և հարել,
Կտրատված սմբուկները թաթախել ալյուրի մեջ, այնուհետև հարած հավկիթի մեջ, տապակել արևածաղի ձեթով,
Կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը:
Բարի ախորժակ: