loading...

Սմբուկի խավիար



Դիտումներ ` 1954
Սմբուկի խավիար

  • 5 հատ սմբուկ,

  • 5 գլուխ սոխ,

  • 150 գ ձեթ,

  • 1 հատ համեմ,

  • 50 գ քացախ,

  • Աղ

  • Պատրաստման եղանակը Սմբուկները լվանալ և առանց մաքրելու ամբողջությամբ դնել ջեռոցում 200-250 աստիճանում և տապակել։ Սովորաբար պետք է տևի կես ժամ։ Հանել ջեռոցից, թողնել սառչի, մաքրել կեղևից և մսաղացով աղալ սոխի հետ։ Մեծ ամանի մեջ խառնել ձեթի, աղի և քացախի հետ։ Ձեթը և սխտորը պետք չէ ափսոսալ։ Զագվածը պահել սառնարանում մեկ օր, որպեսզի զանգվածը պնդանա։

    Источник:՝ https://xohanoc.am/hy/post/smbuki-xaviar
     


loading...

Փակել