loading...

Շերտավոր խմոր



Դիտումներ ` 2905
Շերտավոր խմոր

  • 375 գ սերուցքային կարագ,

  • 500գ ալյուր,

  • 250մլ ջուր,

  • Աղ



Պատրաստման եղանակը Հալեցնել 75գ կարագը։ Մնացաց կարագը սառեցնել։ Ալյուրը մաղել աղի հետ։ Դանդաղ ավելացնել ջուր, այնուհետև ավելացնել հալացրած կարագը։ Խառնել դառնդաղ, որից հետո հունցել խմորը։ Խմորը դնել ալյուրով պատած տարածքում և խառնել 1 րոպե, որից հետո փաթաթել սննդային թղթով և դնել սառնարանում 40 րոպե։ Սառեցված կարագը գրտնակել 1 սմ հաստությամբ շերտի։ Խմորը գրտնակել այնպես, որ մեջտեղի մասը համեմատաբար հաստ լինի եզրերից։ Խմորի մեջտեղի մասում դնել կարագը և խմորով փակել այն։ կարագը պետք է ամբողջովին փակվի խմորով։ Խմորի վրա շաղ տալ ալյուր և գրտնակել, այս դեպքում խմորը հաստությունը պետք է նույն լինի բոլոր տեղերում։ Գրտնակել պետք է անպայման մեկ ուղությամբ։ Խմորը իրար վրա դնել 3 անգամ։ Անկյուները սեխմել և գրտնակել։ Նույն գործողույթունը շարունակել 3 անգամ։ Այս անգամ գրտնակել հակառակ ուղությամբ։ Վերջացնելուց հետո փաթատել սննդային թղթով և դնել սառնարան մեկ ժամով։


Источник:՝ https://xohanoc.am/hy/post/shertavor-xmor
© https://xohanoc.am

loading...

Փակել