Զատիկի սեղանի ամենահամեղ և քաղցր լրացումը՝ Կուլիչ, պատրաստելը շատ հեշտ է, իսկ ձևավորելը կպարգևի միայն հաճույք։
Եկեք միասին սկսենք պատրաստել․
ԲԱՂԱԴՐԱՄԱՍԵՐԸ՝
Եթե խմորիչը չոր է, ապա դրանք խառնել 500 գրամ ալյուրով, ավելացնել տաք կաթը և հունցել: Եթե խմորիչը նորմալ է, առաջին հերթին տաք կաթում լուծեք, ապա ավելացրեք 500 գրամ ալյուր։ Խմորը ծածկեք սրբիչով, պահեք տաք տեղում 30 րոպե, մինչև խմորի երկու անգամ բարձրանալը։
Այս ժամանակահատվածում ձվի սպիտակուցը բաժանեք դեղնուցից: Խառնեք դեղնուցները և ավելացրեք շաքարավազ, մինչև սպիտակելը: Սպիտակուցը մեկ պտղունց աղով հարեք: Ապա ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը խառնեք: Լցրեքլ մնացած ալյուրը: Այս խմորը նույնպես դրեք տաք վայրում 50-60 րոպե:
Խմորները խառնեք իրար և ավելացրեք չամիչը:
Խմորը դրեք 180 ջերմաստիճան ջեռոցի մեջ 35 րոպե:
Կուլիչը զարդարելու համար՝
Սպիտակուցը հարեք, ավելացրեք շաքարավազը, այն լցրեք կուլիչի վրա:
ԶԱՐԴԱՐԵՔ ԿՈՒԼԻՉՆ ԸՍՏ ՁԵՐ ՈՒՆԵՑԱԾ ԳՈՒՆԵՂ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔՆԵՐԻ։