loading...

Պատրաստենք Կուլիչ Սուրբ Զատիկի համար



Դիտումներ ` 1537
Պատրաստենք Կուլիչ Սուրբ Զատիկի համար

Զատիկի սեղանի ամենահամեղ և քաղցր լրացումը՝ Կուլիչ, պատրաստելը շատ հեշտ է, իսկ ձևավորելը կպարգևի միայն հաճույք։

Եկեք միասին սկսենք պատրաստել․

ԲԱՂԱԴՐԱՄԱՍԵՐԸ՝

  • 500 մլ կաթ
  • 1 տոպրակ (11-12 գրամ) չոր խմորիչ 
  • 1 կգ ալյուր
  • 6 ձու

 

 

  • 200 գրամ կարագ
  • 300 գ շաքարավազ
  • 250-300 գրամ չամիչ
  • 1 թեյի գդալ վանիլային շաքար
     


Եթե ​​խմորիչը չոր է, ապա դրանք խառնել 500 գրամ ալյուրով, ավելացնել տաք կաթը և հունցել: Եթե ​​խմորիչը նորմալ է, առաջին հերթին տաք կաթում լուծեք, ապա ավելացրեք 500 գրամ ալյուր։ Խմորը ծածկեք սրբիչով, պահեք տաք տեղում 30 րոպե, մինչև խմորի երկու անգամ բարձրանալը։
Այս ժամանակահատվածում ձվի սպիտակուցը բաժանեք դեղնուցից: Խառնեք դեղնուցները և ավելացրեք շաքարավազ, մինչև սպիտակելը: Սպիտակուցը մեկ պտղունց աղով հարեք: Ապա ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը խառնեք: Լցրեքլ մնացած ալյուրը: Այս խմորը նույնպես դրեք տաք վայրում 50-60 րոպե: 
 Խմորները խառնեք իրար  և ավելացրեք չամիչը:

Խմորը դրեք 180 ջերմաստիճան  ջեռոցի մեջ 35 րոպե: 

 

 


Կուլիչը զարդարելու համար՝

 

 

Սպիտակուցը հարեք, ավելացրեք շաքարավազը, այն լցրեք կուլիչի վրա:

ԶԱՐԴԱՐԵՔ ԿՈՒԼԻՉՆ ԸՍՏ ՁԵՐ ՈՒՆԵՑԱԾ ԳՈՒՆԵՂ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔՆԵՐԻ։


loading...

Փակել