Սա հիանալի քաղցրավենիք է:
Բաղադրիչներ
Ելակ 500 գ
Շաքարավազ 0,5 կգ
Ջուր 80-100 մլ
Կիտրոնաթթու
Պատրաստման եղանակը
Պտուղները լավ լվանալ, պոչերը հեռացնել:
Էմալապատ կաթսայի մեջ ջուր լցլե և ավելացնել շաքարավազը:
Օշարաը եփել և ավելացնել ելակը, շարունակել եփել ևս 10 րոպե:
Պտուղները քամել, թողնել լավ քամվի, այնուհետև շարել յուղաթղթի վրա և դնել ջեռցը 35-45 աստիճանի տակ:
Ջեռոցի դռնակը կիսաբաց թողնել:
Պտուղները պետք է ստացվեն էլաստիկ:
Լցնել ապակե բանկաների մեջ և պահել ամուր փակված վիճակում: