Գարնան գալով մեր առօրյաում շատացնում ենք կանաչեղենի օգտագործումը,
սակայն որ բոլորը գիտեն թէ իրականում ինչ օգտակար հատկություններով են օժտված նրանք․
Օրինակի համար կանաչ սոխը ունի շատ հետաքրքիր հատկություն, այն կարողանում է դանդաղեղնել մաշկի ծերացումը․ Ի շնորհիվ իր մեջ առկա քիմիական միացությունների։
Հոգնած աշխատանքային օրից հետո խորհուրդ է տրվում ուտել սամիթ․ այն շատ լավ վերականգնում է ուժերը
Կարևոր պայման է նաև թէ ինչպես եք պատրաստում կանաչեղենը, միշտ չէ, որ կարողանում ենք կանաչեղենը ուտել հում վիճակում, դրա համար պետք է շոգեխաշել, նոր ուտել, քանի որ միայն այս տարբերակի դեպքում է, որ կանաչեղենը պահպանում է իր օգտակար հատկությունները։
Այսպես կարող եք պատ8աստել սիբեխը և սպանախը։