Այս խմորը շատ արագ է հասունանում և ստացվում է նուրբ խմոր:
Բաղադրիչներ
Խմորիչ 10 գ
Շաքարավազ 20 գ
Տաք ջուր 1 բաժակ
Աղ
Բուսայուղ 12 գ
Ալյուր 0,4 կգ
Պատրաստման եղանակը
Խմորիչը լուծել 25 մլ տաք ջրում, ավելացնել մի պտղունց շաքարավազ, թողնել 10 րոպե:
Ալյուրը մաղել լցնել թասիկի մեջ և մեջը փոսիկ անել:
Լցնել շաքարավազը աղը, բուսայուղը և ջուրը:
Ավելացնել խմորիչը և խմոր հունցել:
Աշխատանքային սեղանի վրա բուսայուղ քսել:
Խմորը թասիկից դատարկել և լավ հունցել մոտ 5 րոպե:
Ծածկել սրբիչով և թողնել կես ժամ հանգստանա և պիցցան պատրաստել: