loading...

Իմունիտետը բարձրացնող ըմպելիք



Դիտումներ ` 805
Իմունիտետը բարձրացնող ըմպելիք

Իմունիտետը բարձրացնող ըմպելիք

Պատրաստվում  է տասը րոպեում, կարելի է օգտագործել ողջ օրվա ընթացքում:

Պահանջվում  է`

  • իմբիրի (կոճապղպեղ) թարմ կամ չորացված արմատ
  • մեխակ (համեմունք)
  • կիտրոն
  • մեղր (կա բաղադրատոմսի` նաեւ առանց մեղրի տարբերակը)
  • ջուր

 

Թեյնիկի մեջ լցնել մեկ-երկու  կտոր թարմ կամ չորացված իմբիր  (հայաստանյան սուպերմարկետներում ավելի շատ հանդիպում է չոր իմբիրի արմատը` արդեն կտորների բաժանված), երկու-երեք շերտ կիտրոն, մեկ ճաշի գդալ մեղր (ցանկալի է, որ մեղր լինի, չնայած կարելի է նաեւ առանց նրա), երկու-երեք հատ մեխակ: Ավելացնում ենք մեկ լիտր եռացրած ջուր, թողնում ենք` թրմվի տասը րոպե:

 Պետք է նկատի ունենալ, որ ինչքան շատ լինեն իմբիրն ու մեխակը, համն այնքան խիտ կստացվի   (ճաշակի խնդիր է): Այս ըմպելիքը, որպես տոնուսավորող գերազանց միջոց,  կարելի է օգտագործել  թե՛ առանձին, թե՛  սովորական թեյի մեջ լցրած:

Կոճապղպեղով թեյը շատ լավ միջոց է ֆիզիկական եւ մտավոր հոգնածության դեպքում, որն օգնում է վերականգնել ուժերը ծանրաբեռնված աշխատանքային օրվա ավարտին: Այս բույսի կարեւորագույն հատկություններից մեկն էլ այն է, որ ցածրացնում է խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ:


loading...

Փակել