Կոկա-կոլայի պիտակի վրա նշված է, որ նրա բաղադրույան մեջ մտնու են շաքար, ֆոսֆորաթթու, կոֆեին, կարամել և այլ էքստրակտ:
Իսկ ի՞նչ է իրականում իրենից ներկայացնում այդ էքստրակտը:
Նախ, կոկա-կոլայի համար հումք է ծառայում կոշինել միջատը, որով էլ պայմանավորված է ըմպելիքի գույնը:
Ըմպելիքը պատրաստելու համար օգտագործում են նաև արմատներ:
Այդ արմատները հավաքում են էքսկավատորներով և արմատների հետ գործարան է ուղղվում նաև դաշտում եղած ցանկացած աղբ, այդ թվում նաև մկներ ու էլի ինչ պատահի:
Մկներով ու աղբով հանդերձ արմատները գործարանում վերամշակվում են, որի ընթացքում դուրս են մնում միայն մկների պոչն ու գլուխը, իսկ նրանց մարմնի մնացած մասը արյան հետ ու մյուս պարունակությամբ խառնվում է հումքին:
Այնուհետև վնասակար նյութերը չեզոքացնում են քիմիկատների օգնությամբ:
Կոկա-կոլայի արտադրությանը մասնակցող ոչ մի աշխատակից, երբեք չի խմում այդ ըմպելիքը:
Ըմպելիքը պատրաստելու համար օգտագործում են նաև արմատներ:
Այդ արմատները հավաքում են էքսկավատորներով և արմատների հետ գործարան է ուղղվում նաև դաշտում եղած ցանկացած աղբ, այդ թվում նաև մկներ ու էլի ինչ պատահի:
Մկներով ու աղբով հանդերձ արմատները գործարանում վերամշակվում են, որի ընթացքում դուրս են մնում միայն մկների պոչն ու գլուխը, իսկ նրանց մարմնի մնացած մասը արյան հետ ու մյուս պարունակությամբ խառնվում է հումքին:
Այնուհետև վնասակար նյութերը չեզոքացնում են քիմիկատների օգնությամբ:
Կոկա-կոլայի արտադրությանը մասնակցող ոչ մի աշխատակից, երբեք չի խմում այդ ըմպելիքը: