Ամեն օր ուտելուց հետո ատամների վրա բարակ թաղանթ է գոյանում՝ ատամնափառ:
Այն ժամանակին չմաքրելու դեպքում ժամանակի ընթացքում կամրանա և կարող է վերածվել ատամնաքարի:
Իսկ բակտերիաները որոշակի թթուներ են անջատում, որոնք վնասում են էմալը:
Դրա մեջ անցքեր ձևավորելով՝ բակտերիաները հասնում են ատամի ներս և կարիես են առաջացնում:
Այսպիսի խնդիրներից խուսափելու համար խորհուրդ ենք տալիս օգտվել ստուգված միջոցներից և մեկընդմիշտ ազատվել ատամնաքարից:
Կռատուկի արմատով և լոբու կեղևով թուրմ
Բաղադրիչները՝
1/2 թ/գ կռատուկի չոր արմատ
1/2 թ/գ լոբու չոր կեղև 200 մլ ջուր
Պատրաստումը՝
1. Կռատուկի արմատը և լոբու կեղևը լցրու ոչ մեծ տարայի մեջ, վրան եռացած ջուր լցրու:
2. Թող միջոցը թրմվի մեկ օր: Այս ժամանակից հետո կարելի է թուրմն ընդունել 1-ական ճ/գ օրական 3 անգամ:
Աշխատիր միջոցը մի քանի րոպե պահել բերանիդ խոռոչում:
Ծիծեռնախոտի թուրմ
Բաղադրիչները՝ 1 թ/գ ծիծեռնախոտ 200 մլ ջուր
Պատրաստումը՝ 1. Ծիծեռնախոտի վրա եռացած ջուր լցրու:
2. Թող միջոցը թրմվի 30 րոպե, հետո քամիր:
Բերանիդ խոռոչը ողողիր այս միջոցով օրական 3 անգամ:
Աշխատիր թուրմը հնարավորինս շատ պահել բերանումդ:
Պետք է թուրմերը պատրաստել 2 ամիս տեսանելի արդյունքի հասնելու համար: