Կիտրոնը օգտագործում ենք տարբեր ուտեստներում և ուզում ենք հնարավորին չափով օգտվել նրա օգտակար հատկություններից:
Այս եղանակի շնորհիվ կիտրոնի օգտակար հատկությունները բազմապատկվում են մի քանի անգամ:
Վերցնել 4-5 կիտրոն:
Յուրաքանչյուր կիտրոնի վրա խաչաձև կտրվածք անել և անցքերի մեջ աղ լցնել և աղը լավ սեղմել, որպեսզի այն կոնտատի մեջ մտնի միջուկի հետ:
Վերցնել ապակե տարա, հատակը պատել խոշոր աղով և շարել կիտրոնները միմյանց սեղմելով:
Շերտերի միջև կրկին աղ լցնել:
Կափարիչով փակել և թողնել 3 օր չոր, լավ օդափոխվող տեղում, սակայն ոչ արևի կամ այլ լույսի տակ:
Երեք օր անց կարելի է կիտրոններն օգտագործել թե ուտեստների պատրաստման մեջ: