Հունական ընկույզ
Փորձագետները պնդում են, որ հունական ընկույզը պարունակում է օմեգա-3 ճարպաթթուներ, հակաօքսիդանտներ և ֆիտոստերոլներ, որոնք կարևոր են կրծքագեղձի քաղցկեղի ռիսկի նվազեցման համար: Օմեգա-3-ի մեծ պարունակությունն առողջացնում է ոսկրերը՝ նվազեցնելով արթրիտի և ընկճախտի ռիսկը: Հունական ընկույզը նաև հարուստ է կալցիումով, մագնեզիումով, ֆոլաթթվով:
Վարսակ
Վարսակը ևս հարուստ է սննդանյութերով, որոնք օգնում են սիրտն առողջ պահել, լավացնում է մարսողությունը, նորմալացնում զարկերակային ճնշումը: Այն պարունակում է վիտամին В6, որն օգնում է կանխել տրամադրության անկումը: Դրանում պարունակվող ֆոլաթթուն կանխում է երեխաների բնածին թերությունները և կարևոր նշանակություն ունի կանանց համար հղիության ժամանակ ու դրանից հետո:
Կտավատի սերմեր
Ամեն օր կտավատի սերմ օգտագործելն օգտակար է առողջության համար: Դա օմեգա-3 ճարպաթթուների աղբյուր է, որոնք նվազեցնում են սրտանոթային հիվանդությունների և կրծքագեղձի քաղցկեղի ռիսկը: Այն ունի նաև հակաբորբոքային ազդեցություն, կանխում է արթրիտը, օգնում է մարսողությանը՝ թեթևացնելով գրգռված աղու համախտանիշը:
Կաթ
Կաթը բացարձակ անհրաժեշտություն է ցանկացած տարիքի կնոջ համար: Այն պարունակում է կալցիում, որը՝ D վիտամինի համադրությամբ, օստեոպորոզի կանխարգելման լավագույն միջոցներից է: