Past.am-ը գրում է.
Գիտնականների անցկացրած տարբեր ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ կերակրի սոդան և կիտրոնը օգտակար են օրգանիզմի համար, իսկ դրանց համադրությունը կարող է է՛լ ավելի օգտակար լինել:
Կիտրոնը հակաքաղցկեղային միջոց է: Այն ազդեցություն ունի կիստաների և ուռուցքների վրա, կարող է սպանել քաղցկեղի բջիջները:
Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ շաբաթական 4 կիտրոն ուտելով կարելի է 18%-ով նվազեցնել հաստ աղու, ստամոքսի քաղցկեղով հիվանդանալու վտանգը: Կիտրոնը քայքայում է 12 տարբեր տեսակի քաղցկեղի բջիջներ: