loading...

Եթե այս 3 մթերքները ներառեք ձեր սննդակարգու, այևս երբեք ոչ մի գլխացավ չեք ունենա



Դիտումներ ` 337
Եթե այս 3 մթերքները ներառեք ձեր սննդակարգու, այևս երբեք ոչ մի գլխացավ չեք ունենա

Գլխացավը շատ հիվանդությունների մշտական ուղեկիցն է: Սակայն կա գլխացավի մեկ տեսակ, որն ուղղակի անտանելի է: Խոսքը միգրենի մասին: Այն ծանոթ է երկրագնդի ամեն 5-րդ բնակչին:

 

 

 Գլխացավի պատճառները Միգրեն ունենալու հավանականությունը պայմանավորված է ժառանգականությամբ, սեռով (կանանց մոտ ավելի տարածված է), կյանքի ոչ ճիշտ ռիթմով, հոգեբանական ֆոնով: 



Նաև նշանակություն ունի տարիքը. բժիշկները միգրեն հայտնաբերում են ավելի հաճախ երիտասարդների մոտ` սկսած դեռահասության տարիքից, իսկ ավելի հասուն տարիքում հավանականությունը նվազում է: Սննդակարգն ունի հսկայական նշանակություն: Ապացուցված է, որ օրգանիզմում մի քանի բաղադրիչների բացակայությունը կարող է չորս անգամ ավելի ուժեղ գլխացավերի պատճառ դառնալ:

1. Վիտամին B12 Մարդիկ, ում մոտ բացակայում են այս մթերքները, ենթական են սթրեսների և դյուրագրգիռ են: Հետաքրքիր է, որ գլխացավի դեպքում մենք դիմում ենք ասպիրինի օգնությանը, սակայն հենց սա է նվազեցնում օրգանիզմում B12 վիտամինի առկայությունը: Վիտամինի առկայության դեպքում անհրաժեշտ է հաճախ ուտել սպանախ, բրոկոլ, ծնեբեկ, ավոկադո, ճակնդեղ, գազար, դդում: Այս վիտամինն առկա է նաև հավի ձվի մեջ: 

 

 


2. Պղինձ և երկաթ Օրգանիզմում պղնձի և երկաթի պակասությունն առավել բնորոշ է կանանց: Պղնձով հարուստ են լոբին, ընկույզը, պանիրը, ավոկադոն… Իսկ կանաչեղենի, կաղամբի, արևածաղկի, քնջութի և լյարդի կանոնավոր օգտագործումը կարող են ավելացնել երկաթի առկայությունը:

3. Վիտամին В6 Վիտամին В6-ի պակասությունը հիվանդության առաջացման առաջին նախապայմաններից է: Վիտամինի այս տեսակն առկա է լյարդի, թարմ բանջարեղենի, ինչպես նաև շիլաների մեջ:  


loading...

Փակել