Հնարավոր է, որ դուք արդեն տեղյակ եք Hasselback կարտոֆիլից և շատերը միգուցե արդեն փորձել են պատրաստել այն։
Օրիգինալ բաղադրատոմսը պարունակում է կտրտած կարտոֆիլ, սակայն մինչև վերջ չէ, այլ կտրտած հատվածները լցոնած են պանրով, յուղով և այլ մթերքներով։
Սակայն այս բաղադրատոմսը պետք չէ սահմանափակել միայն կարտոֆիլով։ Օրինակ՝ դուք կարող եք պատրաստել հավի միսը նույն կերպ և դուք կարող եք այն լցոնել տարբեր համեղ մթերքներով։
Այս բաղադրատոմսը թույլ կտա ձեզ պատրաստել համեղ ընթրիք։
Բաղադրիչներ՝
Պատրաստման եղանակը՝
Միացրեք ջեռոցը 200 աստիճան Ցելսիուս, այնուհետև ավելացրեք կաթսայի մեջ ձիթապտղի յուղ, ավելացրեք սպանախ և պատրաստեք այն 3-5 րոպեի ընթացքում։ Հետո խառնեք կաթնաշոռը մոտավորապես 1 րոպե, իսկ հետո թողեք մի կողմ, որպեսզի սառչի։
Այնուհետև կտրտեք հավի կրծքամիսը, այնպես, որ նրանց մեջ տարբերությունը լինի 1 սմ՝ չկտրտելով դրանք մինչև վերջ, մոտավորապես 75%-ը (ինչպես ցույց է տրված նկարում)։ Ավելացրեք խառնուրդին կաթնաշոռը և սպանախը մսի կտրվածքների մեջ։
Լրացրեք այս ամենը աղով և պղպեղով և վերևից շաղ տվեք պապրիկան, որպեսզի բարելավվեք բույրը և գույնը։ Դրեք ջեռոցի մեջ 20-25 րոպե, մինչև հյութը կդառնա թափանցիկ, իսկ պանիրն ամբողջովին հալվի։