Բաղադրամասեր
400 գրամ ցորեն,
15 կիտրոն,
12 պճեղ սխտոր,
1 կգ մեղր,
400 գրամ ընկույզ
Պատրաստման եղանակ
Ցորենը եփելու համար, այն պետք է լցնել մաքուր տարայի մեջ, այն ծածկել ջրով և թողնել, որ հանգստանա գիշերը:
Տասը ժամ հետո ցորենը պետք է չորացնել սրբիչով, լվանալ և քամել:
Այնուհետև քամած ցորենը թողնել` հանգստանա 24 ժամ, ապա աղալ բողբոժած ցորենը, ընկույզը և կեղևազատված սխտորը: Պետք է ավելացնել աղացած կիտրոնը և բոլորը միասին խառնել:
Ապա խառնուրդին ավելացնել մեղր և խառնել փայտե գդալով: Խառնուրդը պետք է պահել սառնարանում: Այն պետք է սկսել օգտագործել 3 օրից:
Ամեն անգամ ուտելուց առաջ պետք է օգտագործել 1-2 մեծ գդալ: Այն պետք է օգտագործել մինչև խառնուրդի վերջանալը: Քաղցկեղի դեմ պայքարելիս այն պետք է օգտագործել ամեն 2 ժամը մեկ: