loading...

Դարերի ընթացքում պահպանված բաղադրատոմս, որը մաքրում է արյունը, լյարդը և երիկամները



Դիտումներ ` 1058
Դարերի ընթացքում պահպանված բաղադրատոմս, որը մաքրում է արյունը, լյարդը և երիկամները

Բաղադրամասեր

400 գրամ ցորեն,
15  կիտրոն,
12 պճեղ  սխտոր,
1 կգ մեղր,
400 գրամ ընկույզ

 



Պատրաստման եղանակ

Ցորենը եփելու համար, այն պետք է լցնել մաքուր տարայի մեջ, այն ծածկել ջրով և թողնել, որ հանգստանա գիշերը: 

Տասը ժամ հետո ցորենը պետք է չորացնել սրբիչով, լվանալ և քամել: 

 


Այնուհետև քամած ցորենը թողնել` հանգստանա 24 ժամ, ապա աղալ բողբոժած ցորենը, ընկույզը և կեղևազատված սխտորը: Պետք է ավելացնել աղացած կիտրոնը և բոլորը միասին խառնել: 

Ապա խառնուրդին ավելացնել մեղր և խառնել փայտե գդալով:  Խառնուրդը պետք է պահել սառնարանում: Այն պետք է սկսել օգտագործել 3 օրից:

Ամեն անգամ ուտելուց առաջ պետք է օգտագործել 1-2 մեծ գդալ: Այն պետք է օգտագործել մինչև խառնուրդի վերջանալը: Քաղցկեղի դեմ պայքարելիս այն պետք է օգտագործել ամեն 2 ժամը մեկ:


loading...

Փակել