Բժիշկները նշում են, որ սխտորի օգտագործումը բարձրացնում է իմունիտետը, ինչպես նաև օգտակար է տարբեր հիվանդությունների դեպքում:
Իհարկե, ճիշտ է:
Բույսի ֆիտոնցիդների մանրէասպան հատկությունների մասին գրվել է անդրանիկ բժշկական գրքերում։ Ժամանակակից հետազոտողները ոչ միայն հաստատում են ժողովրդական բժշկության հազարամյա պատմություն ունեցող փորձը, այլև գիտականորեն հիմնավորում են այդ դրույթները։
Բայց ի՞նչ կպատահի, եթե սխտորն ուտենք դատարկ ստամոքսին: Գիտնականները պարզել են, որ դատարկ ստամոքսին սխտոր ուտելը բարձրացնում է այդ պտղի օգտակար հատկանիշը՝ որպես բնական հակաբիոտիկ: Սա նշանակում է, որ բակտերիաները զգայուն են սխտորի ուժի հանդեպ: