Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է վերցնել 1 բաժակ մեղր, 4 կիտրոն, 16 նուշ կամ հունական ընկույզ, խորդենու 16 տերև (герань), 10-ական գրամ կատվախոտի արմատ (корень валерианы) և ալոճի պտուղներ:
Կիտրոնները աղալ մսաղացով, ընկույզները և խորդենու տերևները լավ մանրացնել, բոլոր բաղադրիչները խառնել իրար: Վերջում ավելացնել մեղրը և թողնել 1-2 օր:
Ստացված քաղցր խառնուրդն անհրաժեշտ է օգտագործել օրը 1-2 թեյի գդալ՝ ուտելուց 15 րոպե առաջ: Այն հիանալի սնուցում է սրտամկանը:
Առո՛ղջ եղեք: