Կաթը դյուրամարս մթերք չէ:
Կան մթերքներ, որոնք չի կարելի օգտագործել կաթի հետ:
Կաթը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել կանաչ թեյի հետ, երկուսն էլ կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները:
Կաթով սուրճը հիանալի է ըմպելիք է, սակայն սուրճը կորցնում է իր թարմացնող էֆեկտը:
Կաթ չի կարելի օգտագործել գազարի, լոլիկի, դդմիկի, բրոկոլիի և վարունգի հետ:
Սա գրեթե հարյուր տոկոսանոց թունավորում է:
Կաթի և մրգերի համադրությունը հեշտությամբ կարող է առաջացնել խանգարումներ: Կաթը և բանանը ստեղծված չեն միմյանց համար:
Կաթի և ծովային մթերքների համատեղ օգտագործման դեպքում թունավորումն ապահովված է: