Մեխակը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ:
Պայքարում է ախտածին մանրէների դեմ, ինչպիսիք են ստաֆիլոկոկը, դիթերիայի ցուպիկը, սիբիրայն խոցի գրգռիչը, տուբերկուլյոզի ցուպիկը:
Խթանում է ախորժակը:
Կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը:
Ունի ցավազարկող հատկություն, հանում է ատամնացավը և պահպանում է բերանի խոռոչի առողջությունը:
Թարմացնում է շնչառությունը:
Մեխակից առավելագույն օգտակարություն ստանալու համար անհրաժեշտ է այն թրմել մի քանի շաբաթ:
Կես լիտր կարմիր գինու մեջ լցնել 5 հատ մեխակ, ըստ ցանկության նաև դարչին, պահել մութ տեղում 3 շաբաթ:
Ընդունել 1 թեյի գդալ օրը երեք անգամ:
Բերանի խոռոչի խնդիրներից ազավելու համար անհրաժեշտ է ծամել ընդամենը 1 հատիկ մեխակ:
Մարսողական խնդիրների դեպքում ուտելուց 15 րոպե առաջ ծամել 1-2 հատիկ մեխակ: Առողջ եղեք