1. Կարգավորում է մարսողությունը
Կիտրոնի հյութն օրգանիզմը մաքրում է թունավոր նյութերից և կարգավորում է մարսողական համակարգը: Այն նաև օգնում է ստամոքսի խանգարմանը, այրոցներին և փքվածությանը:
2. Խթանում է իմունային համակարգի աշխատանքը
Կիտրոնի հյութը հարուստ է վիտամին C-ով, որն էլ օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը և պայքարում է գրիպի և մրսածության դեմ: Վիտամին C-ն միակը չէ, որ կարևոր է իմունային համակարգի լավ աշխատանքի համար: Երկաթը նույնպես կարևոր բաղադրիչ է, իսկ կիտրոնն օգնում է ձեր օգտագործած սննդից ավելի շատ երկաթ կլանել:
3. Օրգանիզմը փրկում է ջրազրկումից
Ջուրն օրգանիզմի համար կարևոր բաղադրիչներից է, հատկապես ամռան ամիսներին: Սովորական ջուրը լավագույն տարբերակներից է, բայց շատերը չեն կարող մշտապես այդ ջուրը խմել, և այստեղ օգնության է հասնում կիտրոնը, որն էլ ավելի հաճելի է դարձնում: Այնպես որ, հանգիստ կարող եք օրը սկսել կիտրոնի հյութով և խմել այնքան, որքան ցանկանում եք:
4. Էներգիայի աղբյուր է
Կիտրոնի հյութն էներգիայի հիանալի աղբյուր է և կարող է լավ ազդեցություն ուենալ ձեր տրամադրության վրա հենց օրվա սկզբից:
5. Նպաստում է առողջ և թարմ մաշկ ունենալուն
Կիտրոնը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որն էլ օգնում է պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ, իսկ վիտամին C-ն նպաստում է մաշկի էլաստիկությանը և կանխում է կնճիռների առաջացումը:
6. Նվազեցնում է բորբոքումների առաջացման վտանգը
Կիտրոնը կարող է օգնել ազատվել հոդացավից, որը բորբոքման առաջացման հիմնական պատճառներից է:
7. Օգնում է քաշ կորցնելուն
Չնայած կիտրոնի հյութը հրաշքներ չի կարող գործել նիհարելու ժամանակ, այնուամենայնիվ կարող է օգնել գործընթացի արագացմանը: Կիտրոնն օգնում է պայքարել քաղցի դեմ, խթանում է նյութափոխանակությունը և ստիպում է ավելի հագեցած զգալ և ավելի քիչ ուտել մինչև ճաշի ժամը:
8. Նպաստում է օրգանիզմին ալկալային հավասարակշռություն պահպանել
Չնայած կիտրոնը թթու համ ունի, բայց այն լավագույն տարբերակն է ալկալային հավասարակշռությունը պահպանելու համար: Բարձր թթվայնությունը կարող է հանգեցնել բորբոքման, գիրության և շատ այլ ծանր հիվանդությունների, ինչպիսիք են քաղցկեղը, շաքարախտը և Ալցհեյմերի հիվանդությունը:
9. Օրգանիզմը մաքրող հատկություն ունի
Կիտրոնն օրգանիզմը մաքրում է թունավոր նյութերից և թույլ չի տալիս վնասել այլ բջիջներ, հյուսվածքներ և օրգաններ: Այն խթանում է լյարդի ավելի շատ ֆերմենտներ արտադրելուն և ավելի արդյունավետ աշխատանքին: Կիտրոնի հյութը միզամուղ հատկություն ունի և թույլ չի տալիս մանրէների զարգացմանը: Սա շատ օգտակար է հատկապես այն մարդկանց համար, ովքեր հաճախ են տառապում միզուղիների վարակով: Եվ, ինչպես արդեն նշվել է, կիտրոնի հյութն օրգանիզմը մաքրում է թունավոր նյութերից և կարգավորում է մարսողական համակարգը:
10. Հակավիրուսային հատկություն ունի
Կիտրոնն իր հակավիրուսային հատկության շնորհիվ պայքարում է գրիպի, մրսածության և կոկորդացավի դեմ: Բայց այն մարդկանց, ովքեր ամեն օր են օգտագործում այս ըմպելիքը, քիչ հավանական է, որ կօգնի պայքարել այս հիվանդությունների դեմ:
11. Նվազեցնում է խորխի արտադրումը
Կիտրոնի հյութը օգնում է նվազեցնել խորխի արտադրումը: Այն մարդիկ, ովքեր ավելի շատ են կաթ խմում, գտնվում են այս թիրախային խմբում: Այնպես որ, սկսելով ձեր օրը կիտրոնի հյութով, կխուսափեք այս խնդրից:
12. Նպաստում է շնչառությանը
Կիտրոնն օգնում է լավ շնչառությանը և պայքարում է բերանի խոռոչում բակտերիաների առաջացման դեմ: Թեև կիտրոնը լավ է առողջության համար, բայց ամեն դեպքում խուսափեք այն աննպատակ օգտագործելուց: Կիտրոնաթթուն կարող է քայքայել ատամների էմալը: Այնպես որ, մի լվացեք ատամները դրանով, փոխարենը՝ մեկ բաժակ կիտրոնահյութ խմեք:
13. Խթանում է ուղեղի աշխատանքը
Կալիումի և մագնեզիումի բարձր մակարդակը լավ արդյունք կարող է ունենալ ուղեղի և նյարդային համակարգի վրա: Կիտրոնի հյութը հիանալի տարբերակ է սթրեսի դեմ պայքարելու համար: Այս ըմպելիքն օգնում է արագ կենտոնանալ, այդ իսկ պատճառով շատ օգտակար է ուսանողների համար:
14. Հակաքաղցկեղային հատկություն ունի
Կիտրոնի հակաօքսիդանտները ոչ միայն պաշտպանում են մաշկը ծերացումից, այլև նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Այն շատ լավ է չեզոքացնում թթուները, իսկ քաղցկեղի առաջացման համար թթուները նպաստավոր պայմաններ են ստեղծում:
15. Կոֆեինի աղբյուր է
Շատ մարդիկ առավոտյան մեկ բաժակ սուրճը փոխարինում են կիտրոնահյութով, այն նույնպես հիանալի տարբերակ է արթնանալու համար:
Ինչպե՞ս պատրաստել կիտրոնի հյութ
Կիտրոնի հյութ պատրաստելը շատ հեշտ է, այն ձեր թանկարժեք ժամանակից ընդամենը 5 րոպե կխլի: Ուղղակի ճզմեք կիտրոնի կեսը գոլ ջրի մեջ, իսկ եթե ավելորդ քաշ ունենք, ապա՝ մեկ ամբողջ կիտրոնը:
Պարտադիր պետք է օգտագործել գոլ կամ սենյակային ջերմաստիճանի ջուր, քանի որ այն էներգիայի հիանալի աղբյուր է: Այնպես որ, եթե ձեզ դուր է գալիս այս ըմպելիքի համը, ապա կարող եք այն օգտագործել ամեն օր՝ սովորական ջրի փոխարեն: