Քունջութով թխվածքաբլիթը շատերի սիրելի քաղցրավենիքն է:
Այն պատրաստվում է շատ հեշտ և արագ:
Ներկայացնում ենք քունջութով թխվածքաբլիթների հաջողված բաղադրատոմս:
Բաղադրիչներ
Ալյուր 70 գ
Կարագ 60 գ
Քունջութ 60 գ
Շաքարավազ 120 գ
Ձու 1 հատ
Վանիլին
Կիտրոնի հյութ 1 եյի գդալ
Փխրեցուցիչ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը և շաքարավազը հարել հարիչով մինչև լավ սպիտակի, ավելացնել ձուն, վանիլին, կիտրոնի հյութը լավ խառնել և ավելացնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը:
Ստացված զանգվածին ավելացնել քունջութ:
Ձեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել և իրարից 3-4 սմ հեռավորության վրա գդալի օգնությամբ լցնել խմորից, հարթեցնել և թխել 8-15 րոպե 180 ատիճանի տակ:
Անուշ լինի