Ելակի կոնֆիտյուր պատրաստելու համար պահանջվում է
1 կգ ելակ
800 գ շաքարավազ
20 գ ժելատին
1 թեյի գդալ կիտրոնաթթու
Պատրաստման եղանակը
Ելակը լավ լվանալ, պոչերը հեռացնել և թողնել լավ քամվի:
Հարել բլենդերի օգնությամբ կամ տրորել պյուրե պատրաստելու համար նախատեսված խոհանոցային գործիքով:
Լցնել կաթսային մեջ և ավելացնել շաքարավազն ամբողջությամբ:
Շարունակելով խառնել հասցնել եռման, բայց չեռացնել:
Կրակն անջատել և թողնել հանգստանա 30 րոպե:
Ժելատինը լուծել քիչ քանակությամբ ջրում և թողնել որ ուռչի:
Ավելացնել ելակի վրա, լավ խառնել և կրկին դնել կրակին, տաքացնել բայց չեռացնել:
Ավելացնել կիտրոնաթթուն, այնուհետև լցնել ապակե բանկաների մեջ ու ամուր փակել և դնել սառնարանը:
Մեկ օր անց կարելի է օգտագործել, կարելի է նաև պահել ձմռան համար: