մթերքների ցանկ, որոնք ամենահաճախն են լինում մեր սեղաններին, սակայն հենց դրանք են պարունակում քիմիական վնասակար նյութերի ամենամեծ չափաբաժինը, որ շատ բժիշկներ կարծում են, որ դրանց կարելի է իսկական <<թույն>> անվանել:
Կարտոֆիլը չափազանց վտանգավոր է, երբ այն երկար ժամանակ լուսավոր վայրում է մնում. Ժամանակի ընթացքում դրա մեջ արտադրվում է թունավոր նյութ՝ սլոնին է առաջանում, որն էլ առաջացնում է սրտխառնոց, թուլություն, գլխապտույտ և այլ տհաճ զգացողություններ:
Կաթ օգտագործելիս պետք է չափազանց գգուշ լինել, և հետևել նրա պահպանման ժամկետին: Եթե կաթի պահպանման ժամկետը հասել է երկու շաբաթ, ապա վստահ եղեք, որ այն հակաբիոտիկներ է պարունակում:
Գետնանուշ Հայտնի է, որ արտադրողները սովորաբար գետնանուշի մեջ ավելացնում են պետունիի գեն կոչվող թունավոր նյութը՝ մթերքը շատ ավելի երկար պահպանելու համար:
Կարմիր խավիար Խարհուրդ է տրվում հնարավորինս քիչ օգտագործել կարմիր խավիար, քանի որ դրա պահպանման ժամկետը շատ ավելի քիչ է, քան դրա փոխադրման ժամկետները: Այդ պատճառով արտադրելիս կամ մեծ քանակությամբ աղ են ավելացնում խավիարի մեջ, կամ ուժեղ կերպով սառեցնում են այն: