Շատերը կարծում են, որ ջեմային մշակումը կարող է ոչնչացնել օգտակար բաղադրիչների մեծ մասը:
Բայց կան մթերքներ, որոնք չի կարելի ուտել հում վիճակում
Բրոկոլին հում վիճակում ուտելու դեքում առաջացնում է փքվածություն և ստամոքսի ցավ:
Սմբուկը հում վիճակում ուտելու դեպքում կարող է առաջացնել միգրեն, սրտխառնոց, փսխում, քանի որ պարունակում է սոլանին, որը գրգռում է մարսողական համակարգը:
Կարտոֆիլը պարունակում է մեծ քանակությամբ օսլա և հում վիճակում ուտելու դեպքում կարող է առաջացնել փքվածություն:
Հատիկավոր լոբին հում ուտելու դեպքում կարող ախտահարվել աղիների աշխատանքը և հնարավոր է ստամոքսի ուժեղ սպազմ, փոսխում, սրտխառոց, փորլուծություն;
Առողջ եղեք