loading...

Անսովոր, բայց շատ համեղ։ Ֆրանսիական տոլմա



Դիտումներ ` 1468
Անսովոր, բայց շատ համեղ։ Ֆրանսիական տոլմա

Բաղադրամասեր

կաղամբ 

1 գլուխ տավարի աղացած միս 

1 կգ գազար 

500 գր լոլիկ

8 հատ սոխ

 2-3 գլուխ գետնանուշի

յուղ հավի արգանակի խորանարդիկ 

1 հատ բուլղարական պղպեղ 

2 հատ կանաչ սոխ

1 ցողուն սխտոր աղ, պղպեղ:

Պատրաստման եղանակը Կաղամբի թերթիկներն առանձնացնել, 10 րոպե պահել եռացող ջրի մեջ, այնուհետև հանել, հովացնել: Գազարը մանր կտրատել: Հինգ րոպե եփել աղաջրում: Միսը, կես գլուխ կտրատած սոխը և սխտորը խառնել: Ավելացնել աղը, գազարը, խառնել: Կեղևահանած լոլիկները, մնացած սոխը, կանաչ սոխը, բուլղարական պղպեղը մանրացնել: Մսի խճողակը փաթաթել խաշած կաղամբի թերթիկների մեջ, շարել կաթսայում, ապա մի փոքր գետնանուշի յուղ լցնել և եփել թույլ կրակի վրա: Մատուցել բրնձի հետ:

Նյութի աղբյուր ՝ https://xohanoc.am/hy/site/index
 


loading...

Փակել